Beskyt dig selv på nettet med en VPN

Internettet giver os nye muligheder, vi aldrig havde troet var mulige, og det giver os en effektiv og fleksibel hverdag. Men det har samtidig skabt en anden form for kriminalitet, og hvor du som bruger er udsat for identitetstyveri eller misbrug af kontooplysninger. Derfor gælder det om at sikre sig selv bedst muligt, når vi færdes online.

Med en VPN kan du med ro i maven surfe rundt på nettet, som du vil. Her kan du læse meget mere om, hvad en VPN er, og hvorfor det er en god idé at investere lidt i ekstra sikkerhed, når du er online.

Hvad er en VPN?

Lad os først tage et kig på, hvad en VPN er. Når du bruger en almindelig internetforbindelse uden VPN, har du en IP-adresse tilgængelig, som gør det muligt at føre alle aktiviteter på nettet tilbage til dig. IP-adressen bliver gemt, hver gang du besøger en hjemmeside, og det kan gøre dig sårbar over for blandt andet hackere.

Med en VPN har du mulighed for at være anonym på nettet, så du kan surfe sikkert og privat rundt. En VPN er en krypteret og anonymiseret internetforbindelse, så hverken hackere eller internetudbyder kan følge med i, hvad du foretager dig. En VPN bør bruges derhjemme, men især når du anvender offentlige internetforbindelser.

Her er fordelene ved en VPN

Der er altså god grund til at få sig en VPN, når vi kigger på din sikkerhed online. Her kan du være sikker på, at personfølsomme data bliver beskyttet, og på den måde kan din færden ikke udnyttes af hackere eller svindlere.

Foruden en øget datasikkerhed vil en VPN også gøre det muligt for dig at se dine favoritprogrammer, når du er ude at rejse. Vil du streame i udlandet uden en VPN, vil du typisk støde på en geoblocker, der blokerer for din adgang til en stor del af indholdet på eksempelvis DRs web-tv. Når du bruger din VPN, kan du se alle de programmer, du har lyst til, uanset hvor du er i verden.

Vælg din VPN med omhu

I dag finder du mange gratis VPN-programmer, men her skal du være på vagt. Pris afspejler i særdeleshed kvaliteten, når det kommer til din VPN, og derfor bør du altid betale en smule for den løsning, du vælger, hvis du vil være sikker på at få det bedste.

Prisen er heldigvis til at overkomme. For mellem 20-100 kr. pr. måned kan du få en VPN, der giver dig muligheden for selv at styre, hvornår den skal være slået til og fra. Derudover findes der også VPN-løsninger, hvor du kan koble den på flere enheder ad gangen. Du kan også finde VPN til både din tablet og smartphone for den ultimative sikkerhed hver dag.