Design week Kolding

Som designer til design week kolding, kan du fratrække næsten alle dine udgifter i skat. Det gælder både tøj, materialer, drikkevare, kørsel og meget meget mere. Du kan sagtens være inovativ med dine designer fradrag. Har du fx brugt bomuld kan du fratrække alle udgifterne du har haft med materialet endda dine kørselsomkostninger til at hente det. Er du freelance designer til kolding week of design bedre kendt som design week Kolding er der mange fradrag du kan være berettiget til. Som freelancer modtager du typisk b-indkomst gennem honorar, men mange modtager også a-indkomst. Du spørger måske dig selv, hvad er a-indkomst? Det er den indkomst du får nu du som designer er ansat et sted og din arbejdsplads indbetaler din skat for dig. Rigtig mange designere bruger regnskabs værktøjer til at holder overblik over deres økonomi. Flest burger TaxMate, hvilket blandt andet er anbefalet af mange anerkendte freelance designere.  Neden for er beskrevet de fradrag, man typisk glemmer som designer og livsnyder, 

B-indkomst og fradrag

Hvis du bruger en del af dit hjem regelmæssigt til at designe tøj og udelukkende til forretningsrelateret aktivitet, lader skattestyrelsen dig fradrage udgifter relateret til husleje, energi, ejendomsskatter, reparationer, vedligeholdelse og andre relaterede udgifter. Mange mennesker ved ikke, hvilke skattefradrag der er tilgængelige, eller hvordan de kan fradrage dem på deres årsopgørelse. Sådan skal det ikke være for dig, fordi det kan betyde, at du efterlader et god del penge i skattestyrelsens hænder uden at vide det. 

Kørselsfradrag

Kørselsfradraget beregnes pr. kilometer og antallet af arbejdsdage, uanset transportmiddel og de faktiske udgifter det har ingen betydning om du har designet bukser, trøjer eller skulpturer. Feriedage, sygedage og dage, hvor du arbejder hjemmefra, skal ikke medtages i beregningen. Skatteyderne har mulighed for at indgive en anmodning om eftergivelse af skatter i overensstemmelse med artikel 32, hvis personen er under fattigdomsgrænsen eller hvis betaling af skat får ham til at falde i unåde hos kreditorer. Meget barske konsekvenser skal der altså til. Med andre ord, tæl kun de dage, du rent faktisk har rejst til din arbejdsplads i Danmark. For rejser med bus eller tog er fradraget DKK 8 pr. gang. Hvis du rejser med færge mellem Helsingør og Helsingborg, gælder særlige regler. Designere bør benytte sig af endnu flere fradrag. 

Honorarmodtagere

Her er de skattefradrag du sikkert har hørt om flere gange og som du kan afskrive din skat eller som er fradragsberettigede udgifter. Måske spekulerer du på, om du virkelig forstår, hvordan hele denne fradragsmaskine fungerer og du er ikke den eneste! Du kan finde ud af mere om fradrag for indkomst, og hvilke fradrag du kan benytte på TastSelv. Når du har indgivet dit oplysningsskema, skal du sørge for at holde overblik alle over udgifter. Myndighederne kan bede dig om at fremlægge beviser til støtte for eventuelle berettigelser til fradrag, som du fremsætter. Du kan læse mere i skatteguiden 2021. Du kan finde ud af mere om de skattefradrag, du kan være berettiget til, på TastSelv. 

A-skat eller B-skat

Som designer betaler du både a-skat og b-skat, hvis du er freelancer. En beslutning om A-skat viser, hvilken skatte tabel der gælder for medarbejderen. Hvis medarbejderen træffer en beslutning om at ændre det hele, skal du i stedet foretage et skattefradrag i henhold til den procentdel, som beslutningen siger. Du kan sende et spørgsmål til den centrale skattemyndighed for at få oplysninger om, hvilket skattefradrag du skal foretage for dine medarbejdere. Men her er halen ved det hele. Du bliver nødt til at betale skat af de penge, du tager ud af din traditionelle i b-indkomst. Derfor anbefaler vi altid at investere med en stor andel. Selvfølgelig kan du ikke trække din3 fradrag fra dine skatter i dag. Men hvem bekymrer sig over, at du har for travlt med at nyde skattefri vækst og udbetalinger i b-indkomst senere. Du vil takke dig selv på sigt. Få flere oplysninger om skat, designere ved at besøge messen.